Kirsebær er skønne! Når du så har spist og syltet, og spist lidt flere – så er det faktisk let at lave likør af de sidste. Eller som jeg, sikrer du dig, at det første kilo bliver afsat til likør! 😉
Det kæver ganske få ingredienser og meget lidt arbejde at lave kirsebærlikør. Du skal f.eks. ikke udstene bærrene. Jeg bruger følgende:
- 1 kg kirsebær
- 600 gr. lys rørsukker
- 1 flaske neutral snaps, 70 cl.
- 1 glaskrukke, jeg har købt et par stykker i IKEA.
Sådan gør du:
Rør bær og sukker rundt. Sørg for at bærrene bliver mast, så går processen lid bedre. Det gør ikke noget, hvis ikke alt sukkeret bliver opløst nu.
Når snapsen er kommet i, rører du rundt igen.
Låg på – og så stiller du krukken et køligt og mørkt sted.
I de første 14 dage rører du i krukken et par gange, indtil alt sukker er opløst.
Derefter er det blot at glemme alt om dette i ca. et halvt år…..
Derefter filtrerer du godterne og så har du kirsebærlikør til juleaftens ris a la mande!
Prøv det – og lad mig høre om DINE erfaringer.