Kirsebær i Julen – dem vi ‘gemte’ i juli….

Flaskerne fundet, nu skal årets hjemmelavede kirsebærlikør lægges på flasker!

De få men trofaste  læsere vil vide, at kirsebær lagt rigtigt til side i juli er lig kirsebærlikør til Julen! Hvordan du kunne have gjort dette – kan du læse andetsteds på denne blog. Så i dette indlæg vil du blot kunne se mine ubehjælpelige billeder fra da jeg filtrerede og lagde på flaske….. ok, der kommer et lille uafprøvet fif….

Fem måneder er gået – og det var da lidt spændende om likøren ville være en værdig ledsager til den urørlige og dybt klassiske ris á la mande??? Mere herom senere. Først lidt billeder.

Det hele sies, og frugtkødet gemmes…
Flaskerne fyldes. Og et helt glas frugtkød tager form.

Ok. Likøren blev ganske god. Det smager selvfølgelig af kirsebær og der er også den dér lille note af marzipan – er det fordi kernerne har trukket med?? Jeg aner det ikke – er der andre der ved dette eller har erfaring med det??

Jeg var dog ikke helt tilfreds med STYRKEN i likøren – som om den mangler lidt alkohol…. Jeg fandt også fejlen. Den valgte snaps var kun på 30% ! Noget af en brøler – jeg vil klart anbefale en 45%-snaps. Nå, det går an. Men, når man så tusser rundt og ærger sig lidt, så fik man da også lige smagt lidt på ‘affaldsproduktet’ – dvs. frugtkødet……WOW det smager godt!!!

Så nu tænker jeg:

  1. Det var dér alkoholen fes hen…
  2. At det skal da bruges til kirsebærsovsen!

Slut med fesen købesovs – nu går vi efter en skarp sovs, der giver reelt modspil til den fede ris!!!!

Hvis du vil vide, hvordan dette eksperiment i gourmentens grænseland ender – så følg med i kommentarerne nedenfor, efter Jul…… 🙂

God Jul!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *