De få men trofaste læsere vil vide, at kirsebær lagt rigtigt til side i juli er lig kirsebærlikør til Julen! Hvordan du kunne have gjort dette – kan du læse andetsteds på denne blog. Så i dette indlæg vil du blot kunne se mine ubehjælpelige billeder fra da jeg filtrerede og lagde på flaske….. ok, der kommer et lille uafprøvet fif….
Fem måneder er gået – og det var da lidt spændende om likøren ville være en værdig ledsager til den urørlige og dybt klassiske ris á la mande??? Mere herom senere. Først lidt billeder.
Ok. Likøren blev ganske god. Det smager selvfølgelig af kirsebær og der er også den dér lille note af marzipan – er det fordi kernerne har trukket med?? Jeg aner det ikke – er der andre der ved dette eller har erfaring med det??
Jeg var dog ikke helt tilfreds med STYRKEN i likøren – som om den mangler lidt alkohol…. Jeg fandt også fejlen. Den valgte snaps var kun på 30% ! Noget af en brøler – jeg vil klart anbefale en 45%-snaps. Nå, det går an. Men, når man så tusser rundt og ærger sig lidt, så fik man da også lige smagt lidt på ‘affaldsproduktet’ – dvs. frugtkødet……WOW det smager godt!!!
Så nu tænker jeg:
- Det var dér alkoholen fes hen…
- At det skal da bruges til kirsebærsovsen!
Slut med fesen købesovs – nu går vi efter en skarp sovs, der giver reelt modspil til den fede ris!!!!
Hvis du vil vide, hvordan dette eksperiment i gourmentens grænseland ender – så følg med i kommentarerne nedenfor, efter Jul…… 🙂
God Jul!