Limoncello = Italiensk Citronlikør

Citroner og alkohol

Det blev to forretter, hovedret, ost og dessert. Og så mangler der liiige dét dér, der afslutningsvis ‘rydder op’ i maven? Svaret er iskold Limoncello!

Limoncello er ganske simpelt at lave. Og det bør efter min mening være hjemmelavet – så er der nemlig lige akkurat kun de få gode ingredienser i, som behøves. Processen er simpel, men giv dig selv en uge før du gerne vil servere din hjemmelavede Limoncello.

Ud over tid, skal du bruge:

  • 1 liter neutral finsprit, gerne 96% (vodka eller Grappa kan også bruges)
  • 8-10, afhængig af størrelsen, økologiske citroner (vælg dem med den kraftigste skal)
  • 1,2 liter vand
  • 600 gr. almindeligt stødt melis
Skær kun det gule af!

Du skærer nu den gule del af skrællen af. det er hér alle de fantastiske olier sidder. Det hvide må ikke bruges, da det er fyldt med bitter-stoffer – og du vil gerne have en ren frisk smag i din Limoncello.

Ja, det er LIGE hér det afsløres, om du virkelig holder af de gæster du har inviteret til lang italiensk søndagsfrokost om en uge 😉 Så hér må du lige bevare koncentrationen og lade det hvide af skallen sidde!

Skallerne kommes i alkoholen, så snart de er skåret

Olierne i den gule skal er flygtige, så jeg dropper dem i alkoholen direkte fra kniven, så færrest mulige olier går tabt. Når jeg er færdig lukkes beholderen tæt.

Efter min mening bør skallerne minimum trække 2 døgn i alkoholen, og de kan med fordel ligge i op til en uge.

Citronskallerne sies fra citronolie-alkoholen

Skallerne sies fra – men, som et lille fif, smider du dem ikke ud endnu…..

Du varmer nu sukker og vand op til sukkeret er helt opløst. Derefter hælder du den varme sirup over skallerne op trækker den sidste gode smag med siruppen ned i alkoholen 🙂

Den sidste udtræk fra skallerne

Billedet viser den sidste udtræk fra skallerne inden sirup forenes med citronolie-alkoholen nedenuder. Du har nu skabt Limoncello!

Klar til at lægge på flaske…

Du får cirka 2,5 liter Limoncello. Jeg plejer at anvende et antal varierede, men små størrelser flasker. Små flasker egner sig fint til gaver – og så bevarer du stadig et godt grundlager derhjemme 😉

Flasker klar til fryseren!

Da du selvfølgelig ikke serverer noget du ikke selv har smagt, er du tvunget ud i en prøvesmagning inden flaskerne gemmes væk i fryseren…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *