Nogle gange kan det helt simple være det bedste. En enkel halvtør krydderiblanding, der kan gå med kødet direkte på den hede pande. Hér sammen med et stykke rådyrinderlår.
Krydderierne stødes lettest sammen i en morter. Mængden af rosmarin og citronskal kommer efter min mening ikke så nøje. Derimod bryder jeg mig ikke om mere end ét tørret enebær og 5-8 peberkorn.
Når du har stødt det hele godt sammen, så knid kødet grundigt ind i blandingen:
Én – to timer på køl fungerer fint – det er ikke så afgørende. Vil du have kartofler til? Så kan jeg anbefale, at lave dem ovnbagte. Hvis de puttes i oven v. ca. 200 grader, kan du derefter brune kødet grundigt af på en pande sammen med rigeligt smør 😉 Derefter lægges kødet ned til kartoflerne i ovnen og alt det gode smør (med krydder-smag) hældes hen over hele herligheden.
10 min. i ovnen (eller til du har en kernetemperatur på ca. 58 grader) – så tages kødet ud – pakkes i staniol, hvor det trækker i ca. 20 min.
Imens kan du dampe dine grøntsager – hér i juli har vi også ærterne i sæson – en frisk modvægt til det mørke kød og de fedtmættede kartofler 😉
Arrangér og skær kødet til sidst. Jeg er altid omhyggelig med at skære kødet på tværs af fibrene – det virker altid mere mørt, når du tygger i korte fibre….
Når du serverer kan du anvende kraften fra kødet, der uværligt er trukket ud og kan ‘reddes’ fra staniolen:
Velbekomme 😉